Ожесточена конкуренция между „Белви” и „Кенеди” за поддръжка на светофарите и пътните знаци

Поддръжката на светофарните уредби изправи в ожесточена конкуренция един срещу друг основните опоненти, който от години се борят и за поддръжка на улиците в Благоевград, фирмите „Белви”, собственост на бившия енергошеф Евтим Евтимов и „Димитър Янков – Кенеди Метал”, собственост на Йордан Димитров. При отварянето на офертите „Димитър Янков – Кенеди метал” предлагат цена 73 699 лева и 7 минути време за реакция. „Белви” обаче разбиват всяка конкуренция с цена 61 333 лева и време за реакция от само една минута.
Парадоксалното е,че тази една минута за реакция бе измислена от „Димитър Янков – Кенеди Метал”.
На всички граждани е ясно, че за една минута няма как да се отстрани повреда, само не и на участващите в комисията, които я приеха за възможна. Сега „Кенеди Метал“ изпадна в ситуацията с неговите камъни по неговата глава.
По-интерсно е, че източници близки до „Кенеди Метал“ твърдят,че Димитров не се предал и се надява фирма „Белви“ да бъде отстранена от конкурса.
Ще продължим да следим с интерес случая дали комисията с председател Мила Янева – Миндова -старши юрисконсулт в „Обществени поръчки” ще преосмисли позицията си за едната минута, след като по документи фаворитът на община Благоевград „Кенеди Метал“ е на път да изгуби поръчката.

Comments

comments