Одобрявате ли идеята: Такса за влизане в София

Автомобилите, които не са със софийска регистрация, да плащат такса за влизане на територията на столицата, предложи бизнесът на кмета на София Йорданка Фандъкова по време на заседание на икономически съвет в общината, пише в. „24 часа“ в сряда.

„Идеята ни е за въвеждане на винетки за колите, които не са със софийска регистрация. Съотношението е 1:5 в полза на тези от други градове. Това ще реши проблема с трафика“, каза Георги Ранделов, мениджър световноизвестна компания.

„Предложението е интересно, но трябва да се обмисли“, отвърна Фандъкова.

Идеята колите с различна от софийската регистрация да плащат такси при влизане в столицата не е нова и през годините неведнъж е лансирана, но така и не не приемана. Друго предложение, периодично излизащо като вариант за решаване на проблема със задръстванията, беше дори забраната на автомобили от други градове да влизат в София, а да бъдат принуждаване да паркират на буферни паркинги край града. То също остана в сферата на идеите.

Фандъкова заяви, че е възложила на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов да разработи цялостна данъчна политика на столицата, но ттова не означавало увеличение на налозите.

„Когато сме готови, ще ви представим идеите и ще обсъдим и това предложение“, каза кметът.

Comments

comments