Огънят в Украйна не спира: 11 са загинали през последното денонощие

Ден след постигнатите договорености в Минск за прекратяване на огъня, в Украйна стрелбата продължава. В резултат на обстрел в Луганск са загинали трима мирни жители, а още петима са ранени, пише УНИАН, като цитира съобщение на пресс-службата на Луганския градски съвет. В съобщението се отбелязва, че под артилерийски обстрел са попаднали кварталите Гагарин, Волков, Източен, Дзержински. Разрушения има в детска градина, училище, пожарна част и гаражи.

Според изданието в Дебалцево и Авдеевка са загинали 7 мирни жители. На места в Луганск е имало авария и повреди на отделни участъци от системата за газовото обезпечаване на града, което е станало вследствие на бойните действия.

УНИАН обобщава, че вечерта на 12 февруари източната част на Луганск, окупирана от бойците на „ЛНР“, е била подложена на мощен обстрел.

Според различни източници, през последното денонощие в Източна Украйна са загинали общо 11 души въпреки споразумението за прекратяване на огъня. Документът сочи, че сраженията трябва да бъдат прекратени на 15 февруари.

По данни на украинската армия при въоръжените действия са убити осем военни, а други 34 са били ранени.

Както БЛИЦ съобщи, властите в Донецк информират, че три деца са станали жертва на артилерийския обстрел в централния район на украинския град Горловка. „В резултат на попадане на снаряд в частно едноетажно жилище, са рухнали стените и таванът на банята в дома. Спасителите са открили телата на три деца в близост до ваната“, се казва в съобщението.

Заместник-командирът на щаба на опълчението в Донецката област Едуард Басурин заявява, че обстрелът в Донбас продължава и там загиват хора, а украинските военни не показват готовност за изпълнение на споразумението за прекратяване на огъня. /БЛИЦ

Comments

comments