Обявиха кога започва делото срещу Семерджиев

Приключи разследването по т.нар. случай „Семерджиев“, съобщи на брифинг зам. директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Във времето, през което много политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното следствие и прокурорите от градска прокуратура бачкаха като пчелички за да може това досъдебно производство да приключи и да бъде внесено делото за разглеждане в Софийски градски съд“, съобщи Тодоров.

„Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши колеги в кв. „Лозенец“. Много важна беше работата по горещи следи“, обясни още Тодоров.

Разследването е приключило за по-малко от четири месеца.

Разпределителното заседание по делото срещу Семерджиев е насрочено на 29 ноември, съобщи Тодоров.

„Обвиненията срещу Семерджиев е за 5 извършени от него престъпления, 2 от които на 10 юни 2022 година“, съобщи един от наблюдаващите прокурори по делото, който разкри подробности за неговите нарушения.

Сред тях е шофиране под въздействие на наркотични вещества, фалшиво свидетелство за управление на МПС, управление на МПС с неистински немски регистрационни табели.

„Продължавайки да кара с високата скорост, изключително високата скорост от 166 км/м той се движил в посока от бул. „България“ към бул. „Джеймс Баучер“ с къси светлини. Около 23,03 ч., той наближил района на кръстовището на бул. „Черни връх“ с бул. „Арсеналски“ и „Свети Наум“ като там разрешената скорост за движение е 50 км/ч“, съобщиха от прокуратурата.

Кръстовището е било урегулирано със светофарна уредба, която работела в нормален режим, както с пътни знаци. Мястото било осветено, посредством работещо улично осветление, разкриват още за обстановката, при която става инцидента от прокуратурата.

В същото време друг автомобил, таксиметров такъв, се движил в противоположната на Семерджиев посока. Таксиметровият автомобил навлязъл в кръстовището на разрешен за него сигнал на светофара, без да може да възприеме автомобила на Семерджиев, тъй като видимостта му била ограничена от насрещно движещ се друг автомобил. Тъй като обвиняемият Семерджиев е навлязъл в кръстовището с джипа си на червен сигнал и с много висока скорост, нито той, нито водачът на таксиметровия автомобил са имали техническа възможност да спрат.

На 5 юли Георги Семерджиев уби с бясна скорост, дрогиран, две млади жени на столичния бул. „Черни връх“. Обвинителният акт вече е готов, а максималното наказание, което може да получи, е 20 години.

Comments

comments