Обявиха бакалавърска програма по бизнес софтуер

Висшето училище по застраховане и финанси обяви първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа. Тя се нарича „ИТ анализ и бизнес стратегии” и ще стартира следващата есен.
Програмата е създадена от ВУЗФ в партньорство с водещи компании от сегмента на системите за управление на бизнеса. По този начин програмата комбинира академичния потенциал на ВУЗФ с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от бранша.
Специалността ще подготвя консултанти по внедряване, продажба, развитие и поддръжка на системи за управление на бизнеса. Записванията за нея вече стартираха.
Програмата е с икономически профил и е подходяща за всеки, който търси реализация в сферата на информационните технологии, без да е програмист. Припомняме, че ВУЗФ и ERP Academy създадоха и първата у нас магистратура по бизнес софтуер.
„Днес е много актуално да се говори за по-тясна връзка между висшето образование и бизнеса – принцип, който при нас е залегнал от много години”, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.
След интереса към магистратурата от няколко европейски държави, се очаква и новата бакалавърска програма да предизвика международен интерес, още повече, че тя е единствената в Европа.

Comments

comments