Общинският съветник Спас Ненов събори вилата си на Бодрост – не могъл да я узакони

През 90-те години на миналия век започна масово строителство на постройки във вилните зони „Добро поле”, „Бодрост” и „Картала”. Почти никой обаче не спази закона и не извади необходимите му разрешителни. В последните 2 години община Благоевград положи доста усилия за трайно разрешаване на проблема с незаконно изградените крайградски къщи.
До края на октомври миналата години беше срока да се узаконят всички тези сгради.За да спасят крайградските си къщи, благоевградчани се юрнаха да си платят правото на строеж и да узаконяват вилите си. Молби с това искане заляха общинския съвет в града.
Оказва се , че един от общинските съветници – Спас Ненов не успял да узакони своята вила, намираща се в местността „Бодрост“ и през изминалият уикенд сам е предприел събаряне на сградата.
След като получихме сигнала и снимки от разрушената вила на Ненов се свързахме и със самият него за коментар : “ Няма кой знае каква драма. Не можах да си узаконя вилата и я съборих сам.“, лаконичен бе Ненов.
За повечето хора е учудващ и дори странен факта,че толкова хора успяха да узаконят сградите си , а един общински съветник не успя. Освен неговата вила , обаче остават още десетки незаконни такива в местностите „Добро поле”, „Бодрост” и „Картала”, наши източници твърдят, че там се намират вили собственост и на други обществени личности в града и се питат дали и тяхната съдба ще се окаже същата или някои ще спасят сградите си, въпреки изтеклият срок за узаконяване.

Comments

comments