Община Симитли с богата празнична програма през март

Богата празнична програма очаква жителите на община Симитли през месец март.
Акцент в програмата ще бъдат празненствата по случай 3 март – Националния празник на Република България. На 01.03- (вторник), ще бъде отбелязан Ден на самодееца, като всички самодейци от община Симитли ще се съберат на общо празненство. Баба Марта ще посети общинска администрация, детските заведения и Дневните центрове в Симитли.
На 2 март (сряда) специален подарък от общинското ръководство по случай Националния празник на България ще бъде театралната постановка на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев”- „Двубой. Тя ще се играе от 17:30 часа в читалище „Св. Климент Охридски” напълно безплатно за всички жители и гости на Симитли.

Празненствата, посветени на Националния празник на България, ще продължат на трети в 10:30 часа с изкачване на връх Кръста в село Ракитна и поднасяне на венци на загиналите за свободата на България на паметника на майор Орлински.

В 18:00 часа празненствата ще продължат в Симитли, където ще бъдат поднесени венци на паметниците „Лъвчето” и „Илинден”. С празнична програма, фойерверки и огньове ще почетат симитличани загиналите за свободата на площад „Илинден” .
На 07 март, (понеделник) от 17:15 часа във фоайето на община Симитли ще бъде открита изложба на гоблени, организирана от общинска администрация Симитли по случай Международния ден на жената. Целта на изложбата е да провокира интереса към един от живите ни домашни занаяти днес, а също така да привлече повече млади хора към него.
На 9 март (сряда) в село Полето по традиция се почита празникът на „Св. Четиридесет мъченици”.

Ежегодни ученически игри на всички училища в община Симитли за поредна година ще се проведат на 12 март (събота) в градския парк Симитли от 09:30 часа.

Тодоровден тази година е на 19 март, а в село Крупник отново ще бъдат проведени традиционните кушии.
На 21март ще бъде отбелязан Международен ден за борба с расовата дискриминация, а на 22-ри – Ден на водата. На 25 март православната църква отбелязва Благовещение.

Comments

comments