Община Сандански стартира акция „За един по-чист град”

Община Сандански обяви предстоящото откриване от първи етап на традиционното пролетно почистване на под надслов „За един по-чист град”, което ще се проведе от 15 до 23 Април 2016г. „Целта на кампанията е да обединим усилията си в почистването и подържането на чистотата на нашето населено място, за да стане то по-красиво и приветливо“, обявиха от пресцентъра. Затова Общината отправя призив към всички ръководители на учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.
Тази година първият етап на кампанията по пролетно почистване в гр. Сандански ще се проведе в навечерието на един от най-светлите християнски празници–Възкресение Христово. „Това е добър повод в синхрон с българските традиции да почистим и обновим нашата община“, според инициаторите на чудесната идея.
Вторият етап на масовото почистване предстой да се слее с масовата акция, организирана от BTV Media Group под надслов „Да изчистим България заедно” състояща се в пет еднодневни акции от 10 до 27 Юни.
Община Сандански ще подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията по почистването чували и ръкавици.
Всички, които ще подкрепят инициативата на общината, е добре да спазват няколко основни правила:
-Всички събрани битови отпадъци да бъдат изхвърлени в съдовете за смет, а когато те се запълнят, да се използват чували, които след това да се поставят на удобно за извозване място.
-Ако има изрязване на клони, да се събират на подходящи места за извозване.
Община Сандански ще извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон – 0882050126 – Васил Хърков.
Доброволци, които искат да се включат в акцията на община Сандански могат да се запишат на телефон 0882011030 – Албена Бугаринова.

Comments

comments