Община Дупница започва акции за установяване на нарушения от най-различно естество

Община Дупница стартира всекидневни акции по установяване нарушители от най-различно естество. За целта, ще бъде поискано по-голямо съдействие от органите на реда, както и от гражданите да подават сигнали. “Записите от камерите и установените нарушения предаваме вече към полицията за последващи действия и очаквам резултат. За пореден път вандалските прояви в района на и около Парк Рила продължават. Не знам например за кой път поред ремонтираме крайпътната ограда към парка. Крайно време е да се сложи ред и с паркирането, особено там, където има сериозен поток от хора, а пешеходците да са принудени да се движат по уличното платно, вместо по тротоарите. Разчитам на активно съдействие от полицията и от самите граждани”, съобщи кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
На 29 април към полицията ще бъде изпратено официално писмо за установени 26 автомобили паркирани на тротоарите, които затрудняват движението на пешеходци и майки с деца по една от най-натоварените улици – “Патриарх Евтимий”. В случаите, в които Контролното звено не може да налага санкции за паркиране най-вече, ще бъде направено заснемане с протокол, който ще бъде предаван в полицията за последващи действия.
През месец април служителите от Контролното звено са глобили 4-ма собственици за паркиране в зелени площи, съставени са 2 акта съвместно с полицията за неправилно паркиране, за които санкцията ще бъде от 50 до 250 лева, 1 брой акт за строителни отпадъци разположени на тротоарна площ в село Баланово по сигнал на кмета на населеното място, 2 бр за излезли от употреба автомобили, 2 броя предписания за безстопанствени коне.
По сигнал за изхвърлени строителни отпадъци и земна маса в коритото на река Бистрица на ул. “Рилски езера” е съставена глоба и предписание на нарушителя да почисти, което е и сторено. Съставени са 4 предписания за разлепване на нерегламентирани места на реклами и афиши.

Comments

comments