Община Гърмен отрече информацията за това, че масово в ромския квартал се регистрирали живущи в други краища на страната

Община Гърмен опроверга информацията, че всяка година масово се регистрират на адреси в ромския квартал „Кремиковци” живущи в други краища на страната. За цялата 2014 година на улица „Извън регулация” в ромската махала адресно регистрираните са 27. 26 от тях са по постоянен, а 1 – по настоящ адрес. 20 от тях са деца, родени от 1998 г. до 2014 г.
Те са имали вече адрес там от раждането им, но е направена адресна регистрация, за да се даде номер на заявлението в Локална база данни „Население”. 3 от регистрациите са със сменен номер – от един на друг адрес в квартал „Кремиковци”, а 4 са на съжителстващи лица, които са дошли от друго населено място и живеят на семейни начала с жители на махалата.
Адресно регистрираните по постоянен или настоящ адрес от началото на 2015 г. на улица “Извън регулация“ в с. Гърмен са 14. По постоянен адрес са 12, като 8 са на деца, 3 са на възрастни хора заради сменен номер на същата улица. Само една регистрация по постоянен адрес е направена на жена, която дошла да живее на семейни начала с жител на квартал „Кремиковци. По настоящ адрес са регистрирани 2 деца, които са се водели в с. Гърмен, ул. “Извън регулация“, но им е направена адресната регистрация, за да се даде номер на заявлението в ЛБД “Население”, съобщиха още от общината.

Comments

comments