ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА”

Община Гоце Делчев ще се включи за поредна година в инициативата „Часът на Земята”. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята”, ще се състои на 19 март, събота, във времето от 20.30 ч. до 21.30 ч.
По време на „Часът на Земята”, хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.
„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България – през 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече. През 2015-та година, 110 града участваха в инициативата, сред тях бе и Гоце Делчев.
Община Гоце Делчев и тази година ще се присъедини към «Часът на Земята». Във времето от 20.30 до 21.30 часа на 19 март 2016 година, ще угасне осветлението на сградата на общинската администрация, Дома на културата, Общинския исторически музей, Народно читалище «Просвета – 1865» и храм «Св. Св. Кирил и Методий», в знак на съпричастност към каузата за опазване на природата и борбата с климатичните промени.
Призоваваме жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, на 19 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа.

Comments

comments