Община Гоце Делчев с много инициативи за ангажиране на децата през ваканцията

Oбщина Гоце Делчев и Общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Гоце Делчев отправя покана към всички желаещи да се включат в Лятната програма за ангажиране свободното време на децата.
Ето някои от дейностите: Дейностите на клуб „Добро сърце” включват презентации, дискусии и работилници с децата, свързани с природозащитни и благотворителни инициативи, посещения в Дома за стари хора, ЦНСТ за деца с увреждания, еко-акции, изработване на къщички за птици, занимателни игри и др.
Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 17,30 до 19,30 ч. Дейностите на клуб „Сръчни ръчички” ще включват декорация, квилинг, изработване на различни предмети, плетене на гривни и др. Ще се провеждат понеделник и сряда от 17,00 до 19,00 ч. в парка на град Гоце Делчев. Дейностите на клуб „Риболов” ще включват запознаване с риболовните принадлежности, видовете риба, посещения в ЛРС „Сокол” – град Гоце Делчев и най-вече риболов във водоемите в близост до град Гоце Делчев. За децата има осигурен транспорт.
Тренировките на клуб „Баскетбол” ще се състоят всяка събота и неделя от 16,00 до 17,00 ч в залата на ПГ по МСС „П. К. Яворов” – град Гоце Делчев. Дейностите на клуб „Рисуване” ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10,00 до 12,00 ч. в парка на град Гоце Делчев. Дейностите на клуб „Забавно лятно четене” ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 13,00 до 15,00 ч. на открито в парка на град Гоце Делчев или в читалнята на Библиотеката при НЧ „Просвета – 1865” – град Гоце Делчев. Дейностите на клуб „Киномания” включват безплатни кинопрожекции и дискусии по филмите в Кино „Парадизо” – град Гоце Делчев всеки понеделник и сряда от 14,00 до 16,00ч.
Дейностите на клуб „Шах и Спортни игри” включват занимания по шах и спортни игри в двора на ДДЛРГ „Иван Кюлев” – град Гоце Делчев всеки понеделник и сряда от 17,00 до 19,00ч. В програмата могат да се включат всички деца, които се запишат на посочените телефони в срок до 30.06.2015 г.
Дейностите са предвидени за месец юли и август 2015 г.
Родителите на всички деца е необходимо да попълнят декларация, по образец на ОКБППМН.
Официалното откриване на Лятната програма ще се състои на 30.06.2015 г. от 10,00 ч. в община Гоце Делчев, на което децата трябва да дойдат с родител или настойник.
Всички изредени дотук инициативи са напълно безплатни за децата.

Comments

comments