Община Благоевград ще кандидатства с европроект за ремонт и обновяване на Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”

По време на редовната месечна сесия на Общински съвет Благоевград, която се състоя днес общинските съветници гласуваха предложение на зам.-кметът по европроектите Зорница Кралева, общината да участва с европроект за ремонт и обновяване в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”.

Кралева заяви, че Община Благоевград вече има разрешение от Министерство на регионалното развитие и благоустройство за това. Предвижда се в социалното заведение да бъдат изградени външен асансьор, зимна градина и вътрешна оранжерия за нуждите на потребителите. Общият бюджет на проекта е около 172 000 евро, а идеята е финансирането да бъде 100% безвъзмездна финансова помощ от Европейското икономическо пространство и Норвежкият финансов механизъм.
Предстои да бъде обособена сензорна стая, с оборудване за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност за деца с увреждания. Ще бъде изградена и детска площадка за малчуганите със специфични физически потребности, както и обезопасителна ограда. В проекта са заложени и специални обучения за родителите и персонала на социалното заведение.

Comments

comments