Община Благоевград с богата великденска програма и инициатива под надслов „На лов за великденски яйца”

Богата великденска програма са подготвили от Община Благоевград. Инициативата е под надслов „На лов за великденски яйца” и ще се проведе на 9 април, Велики четвъртък, когато по традиция се боядисват яйцата. Точно в 16:00 часа ще стартира празничен великденски концерт, в който участие ще вземат Обединен детски комплекс – Благоевград, Център по изкуствата,Танцова формация „Астра“, Студио за поп и джаз изпълнители “ Дрийм“ към Младежки дом – Благоевград, Танцов клуб “ Силванаденс“, Танцово студио „Божана“ към Младежки дом, Хип-хоп формация Екс Крю и ДФФ „Джумайчета“ към НЧ „Н. Вапцаров“.
В различни специално приготвени работни кътове, всички желаещи ще рисуват, боядисват и творят. Изработените великденски произведения ще бъдат закачени на весел пролетен простор, съобщават от пресцентъра на общинска администрация.
Великденското приключение ще завърши с търсене на заровени 200 боядисани яйца, скрити в различни кътчета на площад „Народни будители‘ (между Младежки дом и Исторически музей).
В търсенето ще могат да се включат всички, които носят в себе си великденския дух и имат нюх на следотърсачи. Всяко открито яйце ще донесе подарък на онзи, който го е открил. Предизвикателството, организирано от община Благоевград е озаглавено „Открий яйце – спечели книжка“.
И на това празнично събитие, както и на всички великденски мероприятия, ще има на разположение кутия за дарения, която е част от благотворителна инициатива за малката Владимира под надслов: „Великден за Влади“. Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.

Comments

comments