Община Благоевград се включва в кампанията “Да изчистим България заедно”

За поредна година Община Благоевград ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV . Определени са общо 21 площи, включващи междублокови пространства, градинки и замърсени терени. Кампанията ще се проведе на 04 юни от 09:00 часа. Ден преди това, на 3 юни (петък), от 09.00 – 17.00 ч. на партера в сградата на Община Благоевград ще се раздават материали и ръкавици във връзка с кампанията “Да изчистим България заедно”.
На 4 юни ще бъдат почистени пътят за с. Делвино и Делвинско дере, теренът срещу входа на ЗМК, мястото между Енергоснабдяване и Военното поделение, теренът над СБА, ул. ”Делвинска” (от към страната на ж.к.”Орлова чука”, ул. „Околчица“ – шкарпата, над “Кури Дере” – жилищните кооперации срещу бензиностанция „Варко“. Дейности по почистване ще има и на ул.”Ал. Стамболийски” –шкарпата срещу общежитията на АУБ, над стадион Христо Ботев”, над ж.к. „Освобождение“ – посока стария път за с. Бараково, дерето на кв. „Струмско“, пътят за с. Дъбрава, пътят за с. Бараково, за с. Бучино, между с. Българчево и с. Бучино, над с. Зелен дол – м. „Чуката“, в района на моста на р. Струма и пътя за с.Зелен дол, с. Изгрев – пътя над ”Благоустройствени строежи”, Логодаж – пътя покрай язовира, с. Покровник (при моста на р.Четирка и покрай реката), като и шкарпа покрай стари гробища.
Пълните чували с отпадъци следва да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци или на фиксирани сборни места, след което своевременно ще се извърши транспортирането им от общинска фирма “Биострой” ЕООД. Община Благоевград приканва всички организации, желаещи да се включат в инициативата, да заявят своето участие до 16.30 ч. на 02.06.2016 г. в стая 213 на Община Благоевград или на телефон 073/86 77 80.

Comments

comments