Община Благоевград организира тържествено изпращане на Катя Семейнска за световните олимпийски игри

Община Благоевград ще направи тържествено изпращане на атлетката Катя Сейменска от Защитено жилище в Благоевград за участие в летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. Церемонията ще се проведе на 16-ти юли от 16.00 часа в зала „22 септември“. Тогава гражданите на града, а и всички гости, ще пожелаят успешно представяне на лекоатлетката ни и да я видим в екип с логото на Община Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е приготвил много изненади за Сейменска, които ще станат ясни именно по време на официалната церемония.
Атлетката Катя Сейменска е на 36 години и живее в „Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост” в кв. „Струмско”. Нейният девиз е “Никога не спирам да се боря”. Спортистката се готви активно за състезанието в Лос Анджелис от март месец, тази година.
Напомняме, че участието в мероприятието на състезателката е осигурено от Община Благоевград, с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който постави спорта на приоритетно място в управлението си. Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс ще се проведат от 21-ви юли до 2-ри август тази година. Лос Анджелис ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Около 500 000 зрители предстои да станат свидетели на състезанията.
Чрез спорта, Световните летни игри ‘2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Comments

comments