Община Благоевград организира кампания за пролетно почистване

Община Благоевград организира кампания за пролетно почистване. Тя ще се проведе в рамките на два дни – 23 и 24 април. Целта на инициативата е градът да стане по-чист и приветлив. Община Благоевград приканва жителите да се включат в акцията, като почистят отпадъците от районите пред домовете си, за да стане Благоевград по-уютен преди настъпването на големия християнски празник Великден. Събраните отпадъци могат да бъдат изнесени до контейнерите за смет, разположени в близост до жилищните сгради. Община Благоевград ще осигури транспорт за извозване на събраните отпадъци. Гражданите могат да получат и чували за смет от фирма „Биострой“, с адрес ул. „Скаптопара“ 12.

Паралелно с това започна миенето на улиците в Благоевград, като уличната мрежа се почиства по предварително изготвен график.

Освен пролетното почистване, Община Благоевград организира и мобилно извозване на негодни за употреба батерии и акумулатори от шест пункта в ЦГЧ и кварталите на града. Инициативата има за цел да улесни жителите града при почистване на домовете им. На 22 април пък започва и дезакаризацията на зелените площи в града. Третирането срещу насекоми ще продължи до 24 април, като на съответните места ще бъдат поставяни информационни табели за извършените дейности.

Comments

comments