Община Благоевград на прага на скандална продажба на имот, без съгласието на съсобствениците

Втори пореден сигнал за деактуване на имот в Благоевград, в полза на община Благоевград получихме днес, което може би означава, че това се е превърнало в практика. След историята за деактуван, обявен на търг и продаден, наследствен имот на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“, днес стана ясно,че имот собственост на ТПК „Единство“ също следва стъпките, но за късмет още не е осъществена продажбата.
Информация по случая получихме от госпожа Здравка Чимева- председател на ТПК „Единство“, тя сподели, че всички членове на кооперацията са останали изненадани, когато от сайта на общината случайно разбират,че имот в който са съсобственици с общината е обявен за продажба на търг, който предстои да се проведе на 21/05/2015 година. „Счиитаме,че процедурата по продажбата, както и решението за нея са незаконосъобразни, поради неспазване разпоредбите на закона за собствеността.“, казва г-жа Чимева в жалбата адресирана до кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.Тя споделя още ,че че не само че не са информирани, те не са давали и съгласие за въпросната продажба.
Скандален е и факта,че в множеството срещи на Чимева и Камбитов, той е „пропуснал“ да и каже,че още през миналата година общината е деактувала имота. На пресконференция утре в 11:00 часа , госпожа Чимева ще изнесе още подробности около скандалната продажба, а в петък на редовна сесия на Обс-Благоевград, тя е заявила желание да се изкаже и запознае и съветниците със спорният казус.
Ние ще следим развитието на проблема, за да ви информираме за подробности и най-вече, за да разберем практика ли е община Благоевград да си „присвоява“ имоти и да ги продава без съгласието на собственици и съсобственици.

Comments

comments