Община Благоевград за поредна година ще се включи в „Часът на земята 2016”

Община Благоевград за поредна година ще се включи в инициативата на „Часът на Земята”. Сградата на Общината, както и сградите на всички институции ще загасят осветлението на 19 март/събота/ от 20.30 часа в знак на подкрепа на най- мащабната инициатива на прородозащитната организация WWF. Благоевград ще бъде част от света, който всяка година в рамките на един час символично загасява осветлението на ключови сгради, а хората в своите домове. По време на „Часът на Земята” милиони хора отправят призив за по-устойчиво бъдеще.
Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Частът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
Община Благоевград призовава всеки, който има отношение към бъдещето на Земята да се включи в инициативата на 19 март, като от 20.30 часа загаси осветлението в своя дом за един час.

Comments

comments