Община Банско с награда за активна социално-отговорна местна политика

На проведения във Велико Търново 11-ти Национален форум на доставчиците на социални услуги, на Община Банско бе отсъдена награда за активна социално-отговорна местна политика. Националния алианс за социална отговорност НАСО връчи наградата лично на ръководителя на социалното звено в Банско – Мая Стоицева.
НАСО е национално представена организация за хората с увреждания, призната с решение на Министерски съвет 120 от 2 март 2011 г., като организацията е представител на Европейската асоциация на доставчици на услуги за лица с увреждания EASPD.
На тазгодишния форум се обсъждаха и предизвикателствата пред местните власти през новия програмен период в сферата на социалните услуги. Представителите на НАСО в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините, Агенцията за социално подпомагане и общинските администрации, обсъдиха провежданата социална реформа и предвижданите законодателни промени, с които се цели максимално удовлетворяване на индивидуалните нужди и потребности на потребителите.

Comments

comments