Община Банско организира културни вечери „Традиции и изкуство“

Наред с музикалните фестивали, които ще се проведат през летния сезон, община Банско, Читалище „ Никола Вапцаров“ и Музеен комплекс, са подготвили и редица изненади за гостите на курорта, съобщават от пресцентъра на общината.

От днес до 30 август 2015г. в Посетителския информационен център ще се провеждат демонстрации на бански занаяти – дърворезба, предене, плетене на шушони, везане на гоблени, бродиране на сувенирни топки, плетене на кука игла, пресукване на вълна, изработка на сувенири, а в музей „Велянова къща“, желаещите ще могат да тъкат на разбой.

Съботните демонстрации ще бъдат съпроводени с автентична фолклорна програма. Гостите на Банско ще имат възможността да се запишат на урок по танци, както и на еднодневни турове до археологически комплекс „Св. Никола“ или късноантична крепост „Ситан Кале“. Всяка събота ще бъдат организирани инфотурове в Музеен комплекс, а малчуганите ще могат да се включат в интерактивни игри „Деца в музея“.

Всеки четвъртък в Посетителски информационен център ще се излъчват филми за Банско, а осем изложби ще съпътстват мероприятията. Повече подробности за Културните вечери „Традиции и изкуство“, може да видите в програмата.

Comments

comments