Обс-Благоевград ще се заеме с проверка на състоянието на ОФК „Пирин“, след поисканата оставка на ст.треньора Самоковлийски от кметът Камбитов,докато втори месец Обс не допуска за разглеждане предложението на адв.Илко Стоянов за освобождаване от такси на децата и юношите на „Пирин“

Кметът на Благоевград поиска днес оставката на старши треньора на ОФК „Пирин“ Йордан Самоковлийски, това стана на извънредна среща в кабинета на кмета, на която присъстваха Самоковлийски, управителелят на общинско дружество Н. Петрунов и председателят на общински съвет Радослав Тасков.
Камбитов се обосновал с лошото представяне на отбора в пролетния полусезон и помолил Самоковлийски да се оттегли. Общинския съвет ще разгледа състоянието на клуба и ако се окаже, че и управителят на общинското дружество Петрунов също е допускал нарушения и не се е справял със задачите си да бъде, предложена за гласуване и неговата оставка.
След така развилата се ситуация Обс-Благоевград ще се съсредоточи отново върху старши отборът на „Пирин“, докато вече втори месец на сесия не е допуснато за разглеждане и евентуално гласуване предложението, което направи преди два месеца адв.Илко Стоянов, за освобождаване от такси на децата и юношите от школата на „Пирин“.Още тогава той отбеляза, че основата, която е положена с подобрението на материално-техническата база, чрез инвестициите в спортната база в село Рилци и ремонта на интерната, Илко Стоянов сочи, че приетият бюджет в размер на 500 хиляди лева за общинския футболен отбор Пирин, както и уникалността на общинския клуб, принадлежащ на всички граждани на общината, позволяват да се продължи посоката на надграждане, като се търси постигането и на цели, които не са само търговски.
Илко Стоянов набляга на множеството положителни ефекти, до които би довело такова решение, при това постигнато с минимални средства. По този начин община Благоевград би се включила с реални действия в борбата и превенцията срещу противообществени прояви, тъй като е безспорна ролята на спорта при формирането на характера и мисленето на младите хора. Ще се създадат условия за масово участие на деца и юноши, без да се налага от това да страда семейния бюджет на граждани, които заплащат данъци и такси на територията на община Благоевград. Въз основа на това масово участие пък от своя страна, ще се създадат условия за появата, израстването и утвърждаването на таланти, с които е известна в цял свят детско-юношеската школа на Пирин.Също така, според Илко Стоянов ще се създадат условия за привличането на спонсори, тъй като те ще подпомагат кауза,а не само мъжки футбол, който вече е изцяло комерсиален. Не на последно място, той отбелязва и че ще бъдат подпомогнати всички училища, тъй като чрез допускането на деца и юноши до спортно-техническата база на Общински футболен клуб Пирин, ще бъде облекчена натовареността на техните бази.
Безспорно е, че едно такова решение ще донесе положителен ефект за децата, младежите и за всички живеещи в община Благоевград, въпросът е обаче защо вече втори месец това предложение остава неразгледано и някъде встрани, изместено от други въпроси. Ще продължим да следим темата , за да разберем ще бъде ли разгледано предложението на адв.Стоянов и най-вече кога ще стане това.

Comments

comments