Обрушват скалите при Кресненското дефиле още 10 дни

Работата по укрепване на скалите в района на Кресненското дефиле се очаква да приключи до около 10 дни.

В момента на място работят три багера и множество самосвали, a дейностите се извършват и в двете посоки- Към Благоевград и към Петрич. Tова заяви за Дарик областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който днес инспектира на място дейностите по обрушване на скалната маса.

„Идеята е да се направи скат или терасиране на участъка, така че повече там да няма проблеми“, коментира Михайлов. Движението на МПС се извършва през стария участък на Е-79, като се регулира със светофара уредба и обозначителни знаци. В рамките на днешния ден Бисер Михайлов посети и Петрич, във връзка с компрометирания мост на жп линията между Ген. Тодоров и село Митиново.
„Направихме връзка с НКЖИ, но все още очакваме да спадне новото на реката, за да може да бъдат оценени цялостно проблемите свързани със средния устой на моста и да бъдат предприети дейстивия за възстановяване на движението на жп транспорта“, каза още областният управител.

В момента жителите в района ползват като алтернатива автобусен транспорт.

По време на посещението си в община Петрич, губернаторът е проверил и пътната инфраструктура, откъдето е в момента минават превозните средства, заради строежа на АМ „Струма“. „Голяма част от участъка е в лошо състояние, но получих уверение от фирмата, изграждаща ЛОТ-а, че с тяхна техника при подходящи метеорологични условия ще бъдат закърпени дупките“, каза още Бисер Михайлов.

Като цяло ситуацията в Благоевградска област е нормална. Във всички населени места в община Якоруда е възстановено ел. захранването, както и учебният процес. Нивата на водните басейни също са в нормални граници.

Comments

comments