Обновяват футболния терен в село Рилци

Община Благоевград ще зарадва благоевградските футболисти с модерен терен, изграден по европейските стандарти. В спортния комплекс в село Рилци, където тренират нашите футболни надежди, терените са два.

След ремонтните дейности единият е преобразен основно и съперничи на най-добрите терени в страната. Функционалността му е повишена значително с неговото разширение от 7,3 декара на 12,5 декара. Почвата е обогатена с над 800 тона селектиран пясък, а целия терен е фрезован и подравнен с лазарен грейдер. Площта е обогатена с препарати и е засята с едни от най-добрите семена за тренировъчни игрища. Изградена е автоматизирана поливна система с 44 разпръсквача. За целта в терена са вкарани над 1300 метра тръби.

Възстановени са и скамейките над игрището, като са осигурени над 300 седящи места. По план целият терен и футболното игрище трябва да бъдат готови до седем седмици след засяването. След този период ръководството на спортния комплекс и фирмата-изпълнител ще вземат проби от кореновата система на почвата и тогава ще бъде взето решение кога да бъде пуснат в експлоатация.

Новият футболен терен е поредната спортна придобивка, част от програмата на кмета Камбитов за развитие и създаване на отлични условия на спортуващите в Благоевград.

Comments

comments