Обновено читалище в Полето отвори врати навръх празника на селото

Навръх рождения ден на кметa на Полето Иван Манчев и заедно с празника на селото бе открита и сградата на обновеното читалище „Никола Вапцаров” в центъра на селото. Кметът-рожденик преряза лентата на читалището. Инвестицията е за близо 600 000 лева, а ремонтът на сградата на читалището и фитнес на открито промениха изцяло облика на центъра на Полето. Реновираната сграда беше тясна за всички дошли да разгледат новата придобивка. Нов външен облик, подмяна на покрива и изцяло променен киносалон и помещения са иновациите, които са направени.

Специално на празника на църквата общинският кмет Апостолов и кметът на Полето подариха на божия храм икона на първоучителите Кирил и Методий. Собственоръчно младият кмет Манчев я закачи над портите на църквата с пожелания Кирил и Методий да пазят селото.

Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Евгений, а след това освети и иконата – пазител на селото.

Читалищният салон се препълни, а зрителите се насладиха на празнична програма, подготвена от дечицата от детската градина. Стихове и песни за светите братя изпълниха талантливите деца за празника.

По обяд за всички жители на селото бе осветен курбан от постен фасул и печена скумрия. Трапезите на центъра на селото се изпълниха с празнуващи хора, а оркестър „Воденицата” даде старт на празничната програма.

Тази вечер точно в 18:00 часа за доброто настроение на жители и гости на Полето ще се грижат едни от най-ярките звезди на фолклора и поп фолка – Снежина Андреева, Софи Илиева, Сестри Филатови и Татяна. Началото ще бъде дадено от брежанските славеи Сестри Ковачки и ансамбъл „Веселие”.

Иван Дяков и Борис Дали специално ще се включат в празника на село Полето.

Comments

comments