Обвиниха мъжете от дупнишката фамилия Карастоянови – Николай, Иван и Владимир за умишлено убийство на Н. Радев – Отвертката

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе обвинителен акт срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови от Дупница за умишлено убийство на Николай Радев – престъпление по чл. 115 вр. чл. 20, ал. 2 и ал. 4 от Наказателния кодекс., съобщават от прокуратурата

На 11.03.2014 г. в град Дупница, в кафе-аперитив „Колата“, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката“.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Обвиняемият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12 см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството обвиняемият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от обвиняемия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

Предстои насрочването на делото от Окръжен съд-Кюстендил.

Comments

comments