Обама на закуска с бира и наденички, така беше посрещнат от Меркел на върха на Г-7

Ангела Меркел посрещна американския президент Барак Обама на върха на Г-7 с традиционна баварска закуска в неделя – наденички с половин литър бира, предаде cbsnews.com.
Преди да „запретнат ръкави“ в образния смисъл на думата, Меркел почерпила госта си в преносния, именно по баварски обичай. Въпреки че 11 часа сутринта в много части на света се счита за ранен час за употребяване на алкохол, американският президент опитал от местното производство. За баварците е традиция да закусят с халба бира, преди да излязат на работа. Обичаят е такъв, защото бирата се консумира с наденички, а те се правят без консерванти и след 12 часа на обяд няма да са толкова пресни.
„Когато разбрах, че Ангела Меркел ще бъде домакин на срещата на Г-7, се надявах тя да се падне по време на Октоберфест, но се оказа, че за баварците няма лош ден за бира“, каза Обама, цитиран от БГНЕС. По-късно той се пошегува, че разговорите с лидерите ще са „на по бира“.
За да успокои сънародниците му, които се опасяват, че президентът им ще отиде да разговаря с колегите си със „замаяна глава“, местен фермер разкри, че Обама всъщност е закусил с безалкохолна бира.

Comments

comments