„Няма да се подам на спекулации и провокации“, заяви инж. Росица Димитрова, във връзка с множеството публикации изпълнени с обвинения към нея

През последните месеци в някои медии се появиха заглавия и публикации , обвиняващи инж.Росица Димитрова – управител на ВиК Благоевград в неправомерни уволнения и нарушения във връзка с експерименти с питейна вода. Тя бе обвинена в „политически чистки“ , в уволнения на доказани професионалисти, инженери.
„Уволненията са неправомерни. Шефката Росица Димитрова уволнява по политическа линия по всички етажи на властта”, пишеха медиите преди няколко месеца.
Нашият екип получи едно писмено опровержение , на човек чието име е споменавано във въпросните публикации, като там се цитира, че и той сипе обвинения към инж. Димитрова. Опровержението , което ни получихме обаче , опровергава не само самата публикация, но и заявява, че името на Христо Георгиев е използвано в журналистически материал без неговото знание.

11791872_10206152300437723_47203070_n

Днес в разговор с инж.Димитрова, ние я помолихме да коментира именно тези две обвинения.
От думите и стана ясно, че в никакъв случай не става дума за политически чистки , а за стремежа на ръководителя на дружеството да остави в екипа си хора за които е сигурна,че ще защитаават интересите на дружеството и качеството на предлаганата услуга, доказателство са документи и съдебни решения.Доказателство за нейните думи е и самото опровержение , което ние имаме.

Инж. Димитрова категорично опроверга обвиненията в политическа чистка и кадруване. За качеството на водата се следи ежедневно, като се изпълзват само сертифицирани материали, разрешени за употреба в ЕС. Всеки журналист, който реши да работи по една или друга тема, може да заповяда. Аз съм на среща и ще предоставя необходимата информация. Всичко останало излиза от рамките на професионалните стандарти и журналистическата етика.

„На спекулации и провокации, няма да се подам“, категорична бе Димитрова.

Comments

comments