Носителят на най-голямото отличие на Американския университет в България ще бъде избран в сряда

Президентският медал, най-голямото отличие в Американския университет в България, ще бъде връчен на тържествена церемония в сряда. Церемонията по награждаване на изявени студенти ще се проведе на 20 април 2016 г. от 19:30 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ.
Церемонията по награждаване на изявени студенти се провежда в края на всяка учебна година и дава признание на студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Студентите с общ успех между 3.80 и 4.00 (по четирибалната система на оценяване) след завършването на поне два семестъра се включват в почетния списък на президента.
Кулминационният момент на церемонията настъпва с обявяването на носителя на президентския медал. Отличеният студент трябва не само да има отличен успех, но и да олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts – да съчетава успешно учебния процес с дейности извън клас, които да допринасят за развитието на общността.
Четвъртокурсниците, които са се изявили в една от десетте академични специалности или са се занимавали активно с извънкласна дейност, получават специални отличия. На церемонията се връчват и различни стипендии и награди, спечелени през изтеклата академична година.
Моля, заповядайте на коктейла след официалната церемония.
За допълнителна информация, моля потърсете Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.

Comments

comments