Нов пожар пламна в изгорелите складове в Кресна, щетите са огромни, всичко е сринато със земята

Нов пожар пламна вчера в изгорелите складове в Кресна. Пламъците  лумнали от тлеещите огнища и собствениците започнали да гасят сами с подръчни средства, докато дойде пожарната. На място е изпратена водоноска на фирмата по чистота, която е започнала да облива терена, заяви кметът на Кресна Николай Георгиев.

„Складът почти е сринат със земята. Изгоряха тонове брашна, амониева селитра. Успяхме да спасим компютъра, в който е цялата информация за стоковата наличност в склада. До два дни ще знаем на колко възлизат щетите”, заяви вчера за „Струма“ Спас Бачев,  отговорник за склада на фирма „Диамант инвест“ на бизнесмена Евгени Десподов.

„Щетите са огромни – изгорели са  микробус, мотокар, металното хале”, каза Васил Десподов, брат на бизнесмена и баща на футболиста Кирил Десподов, с когото репортер на „Струма“  разговоря.

По първоначални данни унищожени са над 7,5 тона амониева селитра, 100 т брашно и 2 т зехтин, като стойността на щетите е в порядъка на няколко стотици хиляди лева. Огънят е тръгнал от неизправно ел. табло в склада на фирмата за биопродукти „Моравско село“, но причините за пожара все още са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство, предстои назначаването на експертизи, съобщиха от Районна прокуратура.

Comments

comments