Ново зверство в Борисовата градина! Възрастен мъж пребит жестоко от екстремисти пред очите на двете си внучета

Мъж на 67 години е със сериозни наранявания след побой в Борисовата градина. Побоят се е случил пред очите на двете внучета на мъжа – момче на 11 и момиче на 7 години.
След нападението пострадалият Красимир Иванов е претърпял тежка операция, за да бъде спасено окото му. 7-годишното момиченце се страхува да излиза от къщи, разкрива баща му Петър Иванов.
Полицията е уведомена за случая, направени са и медицински изследвания.
Aдвокатът на пострадалия – бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, потвърди за инцидента, станал на 17 юли.
В петък привечер възрастният мъж се разхождал с внуците си в района на пързалката, известна като „Слончето“, и кафенето на ЦСКА. Същия ден на 11-годишното момче, което има операция поради травма на крака, е направена превръзка. Докато се занимава с по-малката си внучка, мъжът забелязал, че момчето е заобиколено от група от петима неонацисти при кафето на ЦСКА и сваля превръзката си. Един от младежите имал на кръста си татуировка с надпис „Blood and Honour“.
Момчето било видимо уплашено. Дядо му се приближил се и чул членовете на групата да го наричат „циганче“ и „мангалче“ и да твърдят, че нарочно си е сложило превръзка, за да проси.
„Заплашили сина ми, като го наричали циганин, мангал и т.н. Накарали го да свали току-що сменената превръзка шитата си рана на крака, за да докаже, че не симулира за да проси“, разказва Петър Иванов в коментар във фейсбук.
Младежите от групата започнали за блъскат възрастния мъж. Съборили го на земята и го ритали в главата. Той загубил слуховия си апарат, очилата му паднали, внукът му събирал парчетата от телефона между масите на кафето.
Друг от седящите на кафето на стадиона на ЦСКА се намесил и казал на биячите да престанат и да се махат. Групата се оттеглила. Пострадалият човек и внучетата му си тръгнали, но след около двадесетина метра един от групата ги настигнал и ударил възрастния мъж така, че очилата влезли в очите му. После отново го съборили на земята и го ритали, включително в главата.
След ударите в главата мъжът загубил паметта си за известно време. Следващият му спомен е, че се намира в района на площад „Журналист“, целият в кръв. Били повикани полиция и линейка. Дошъл екип от IV РПУ, пострадалият бил откаран с линейка.
В болницата лекарите повече от два часа се борили да спасят окото на мъжа, в което са се врязали очилата. По думите на лекарите окото е било изместено от мястото му.
Семейството е от български произход. Децата и родителите живеят в Австрия и са дошли в България за лятото. Обвиненото че проси момче учи в частно училище, занимава се активно със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия.

Comments

comments