Нови успехи за ПК Пирин

През изминалия уикед в град Скопие, Македония, се проведе Международният турнир по плуване „Немо Къп“. Плувен клуб „Пирин“ бе представен от Рая Зашева, Йордан Янчев и Стилиян Зашев, които завоюваха общо 12 медала. В надпреварата участваха 469 плувци от 34 клуба.
Рая Зашева се окичи със златни медали както в нейната така и в абсолютната възраст в дисциплините 200м. и 400м. св. стил. На 400м. съчетано плуване Рая прибави още 1 златен медал към колекцията в нейната възрастова група, като малко не и достигна да го направи и при по-големите,където се задоволи с второто място. На 800м. св. стил се качи на третото стъпало на стълбичката прибавяйки още 1 бронзов медал в актива на Плувен клуб „Пирин“

Йордан Янчев завоюва шампионската тилта в 200м. съчетано плуване с време 2 мин и 33 сек. На по дългата дистанция 400м. в същият стил се класира с второ време. Янчеви прибави още 2 бронзови медал в своята колекция в дисциплините 200м. гръб и 200м. св. стил.
Братът на Националната състезателка Рая Зашева спечели бронзов медал в дисциплината 100м. гръб давайки заявка, че и той като по-голямата си сестра ще бъде сред най-добрите плувци в България.

Comments

comments