Нови телефонни измами в Благоевград и Сандански

Два сигнала за телефонни измами са получени в РУ-Сандански и 01 РУ-Благоевград:
На 24.04.2015г. около 15:30 часа в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение от 80-годишна жена от гр. Благоевград за това, че около 13:30 часа на същата дата, непознат за нея мъж й съобщил, че дъщеря й се нуждае от спешна операция и е необходима парична сума за лечение. Жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 4 000 лева.
На 25.04.2015г. около 13:30 часа в РУ-Сандански е получено съобщение от 26-годишна жена от гр. Сандански за това, че около 11:20 часа на същата дата лице, представило се за неин роднина, е поискало от нея да зареди ваучери за мобилни услуги. Жената е заредила ваучери на обща стойност около 120 лева.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Comments

comments