Новият омбудсман на Благоевград Злата Ризова с апел към всички институции и граждани: Нека кажем „НЕ“ на насилието във всичките му форми

Вчера бе първият работен ден на новият обществен посредник на територията на Община Благоевград Злата Ризова. Дамата, която е добре позната на обществеността с това, че винаги е била радетел за спазване на добрия тон и с отявлената си гражданска позиция срещу насилието във всичките му форми, започна ударно своята работа като отправи апел към всички институции и граждани – да кажем „НЕ“ на насилието във всичките му форми.

Към омбудсмана бе отправено предизвикателство от Софийското сдружение „Съзнание“ за провеждането на социален експеримент, чрез който да се отправи призив за запазване на добрия тон, както на работното място, така и в ежедневието.

Злата Ризова прие връчената ѝ папка от Христина Спасова, която преди това я призова да отправи апел към служителите на Общинска администрация на територията на Община Благоевград, Областна администрация и Общински съвет да се опитат да контролират общуването си на работното място, избягвайки всяка форма на насилие – вербална, ментална, физическа, както с гражданите, така и по между си“.

Общественият посредник заяви, че приема отправеното предизвикателство, заявявайки:

„Приемам го, като си давам сметка за тежестта на този лист хартия. Давам си сметка и за отговорността. Благодаря Ви за доверието. Вярвам и в символите. Днес е и моят първи работен ден. Ще направя всичко възможно, дори няма да се огранича този апел да бъде изпратен само към трите институции, които споменавате. Надявам се, че дори един човек да може да промени този „тежък лист хартия“, ще си е заслужавало“.

Злата Ризова отбеляза, че действително насилието във всичките му форми е сериозен проблем, чието решение трябва да се намери чрез общи действия и обединение на цялото общество.

Comments

comments