Новият областен управител на Благоевград Валери Сарандев встъпи в длъжност

Новият областен управител на Благоевград Валери Сарандев официално встъпи в длъжност. Той заменя на поста Николай Шушков. Рокадата става ден след като Министерският съвет освободи старите и назначи нови управители на девет области в страната – Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, Софийска област и Хасково. Областният лидер на БСП и досегашен зам.-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев застава за втори път на поста областен управител.
„Бъдете здрав и управлявайте областта  с мъдрост и с отговорност към хората“, с тези думи досегашният зам.-областен управител Стоян Христов се обърна към Валери Сарандев и му връчи решението на Министерския съвет.
От своя страна новият губернатор на Пиринско благодари за радушното посрещане и пожела бързо оздравяване на Николай Шушков.
„Мисля че сме в труден период, но съм убеден, че с взаимни усилия и единство ще се справим. Политиката ми ще бъде отворена към всички политически партии, в интерес на гражданите на областта. Приоритетите ми ще са да спазвам коалиционното споразумение“, каза Сарандев и помоли за малко време, в което да се запознае с проблемите.
Започват и срещите на областния управител с кметове от общината. Първата ще бъде още утре в Община Благоевград. А днес Валери Сарандев ще се срещне и с директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.
„Знаете, че обстановката с всеки изминал ден се променя, за да можем да набележим мерките и да имаме готовност да реагираме в по-тежки моменти“, каза още той. Предстоят срещи и с ръководствата на полицията и пожарната.
Източник: радио Благоевград

Comments

comments