Новите заместник-областни управители Анна Бистричка и Асим Адемов официално встъпиха в длъжност

Новите заместник-областни управители на Пиринско Анна Бистричка и Асим Адемов официално встъпиха в длъжност днес. На кратка церемония в кабинета на областния управител Бисер Михайлов те получиха заповедите си за назначение.

Губернаторът пожела успех на новите си заместници и изрази увереност, че ще сформират един работещ екип в услуга на гражданите на областта. Според него, още в рамките на днешния ден, ресорите ще бъдат разпределени между двамата му заместници.

“Не смятам, че е трудно за една дама да бъде зам.-областен управител”, заяви по време на представянето си Анна Бистричка и добави, че по света и в България много жени са доказали, че могат да се справят с една такава отговорна длъжност. Асим Адемов заяви, че тази длъжност не е трудна и ще работи отговорно, за да оправдае гласуваното му доверие.
Анна Бистричка е родена в Благоевград. Средно образование е завършила в ПГ „Кирил и Методий“, Благоевград, бивша Солунска. Висше образование – Предучилищна педагогика във „Висш педагогически институт“, Благоевград и „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград.

17 год. адвокат към адвокатска колегия, Благоевград, а последните години обслужва правно община Струмяни. Има една дъщеря

Асим Адемов е роден в с. Дъбница, община Гърмен, област Благоевград.Средно образование – НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев. След полувисшия педагогически институт, гр. Кърджали, става бакалавър по българска филология от Пловдивския университет. Има и магистърска степен по Публична администрация в ЮЗУ – Благоевград.

Асим Адемов е общинският съветник от ГЕРБ в Общинския съвет – Гърмен, мандат 2011-2015 г. Кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ.20 год. е учител в основно училище „Хр. Ботев“, с. Долно Дряново и негов директор от 2010 до 2013 г .Семеен с две деца.

Comments

comments