Нова функция ще промени света на медиите, хвалят се от Фейсбук

Facebook въведе нова функция, която по-бързо зарежда материали на външни сайтове. Свежата функция има за цел да олекоти отварянето на статии, публикувани в профилите на световни новинарски агенции и сайтове, като ги отваря директно в самата апликация на социалната мрежа.
В момента се разработва версия на instant articles за Андроид телефоните. Към момента са включени материали от няколко водещи световни медии, включително и The New York Times. Новата функция отваря външен линк до 10 пъти по-бързо от обикновено. Промените на newsfeed ще настъпят поетапно за всички потребители. Сайтовете, включени до момента в новата функция, са The New York Times, BuzzFeed, The Atlantic, National Geographic, NBC News, The Guardian, BBC News и немските Bild и Der Spiegel.
Новата функция работи много по-бързо, като зарежда снимки и видео в самите материали. Могат да бъдат посочени автори на публикациите и на използваните снимки. Потребителите ще могат да се абонират за тези „бързи статии” и да получават новини много по-бързо от преди.
Социалната мрежа е в процес на разработка на нови и много интересни функции за instant articles, като например към всяка снимка може да бъде добавено аудио. Всяка фотография може да бъде отбелязана на определено географско място. Всеки материал може да бъде коментиран свободно от потребителите в социалната мрежа.
Instant articles са нещо много повече от просто нова функция – това е нов публицистичен формат, който от Facebook смятат, че ще промени начина на писане. Материалите се качват на сървърите на социалната мрежа и се зареждат директно в мобилното приложение.
От Facebook са категорични, че instant articles е бъдещето на новините и повечето световни медии изглежда са на същото мнение.

Comments

comments