Нова следа за убитото дете от куфара Никита и майка му Анна – човек с външност на арабин, за последно е видян с жертвите от свидетелят Костин

Свидетелят от Русия – Герман Костин, който бе разпитан от полицията е посочил, че последно е видял убитата Анна и детето от куфара с човек с арабска външност. Той каза още, че телефонът на убитата жена е работил дълго след убийството от България.
Герман Костин разказа за срещата си със следователите и версията си за двойното убийство. Той беше спряган за основен заподозрян за престъплението, но още преди седмици обяви през руски медии, че е само семеен приятел на убитата.

Руският бизнесмен твърди, че сам е решил да дойде в България, за да даде показания за смъртта на Никита и майка му. Разпитът е продължил 19 часа, а руснакът се оплака от натиск:

„В Института по психология вчера ми казват – признай си, признай си, признай си – през цялото време това ме притискаха. Разкажи, разкажи, разкажи. Казаха ми – давай да направим сделка. Първо си признай, а после ще говориш с адвокат”.
Костин твърди, че е невинен и че за последен път е видял Анна и синът й с непознат мъж, вероятно арабин.

„Човекът, който я взе, той е действителен . Той реално съществува, истински е. И ако искат да го открият, могат на направят негов фоторобот. При това вчера – вече два месеца минаха. Но вчера аз донесох сим картата на телефона. И телефонът на убитата работеше още не знам колко време след смъртта й! И на него имаше сметка от 160 лева! Разбирате ли? До този момент, до вчера този телефон е работил тук, в България”, подчерта Костин.

В момента той е без обвинение и е разпитан като свидетел по случая: „Аз нищо не съм направил. Аз никого не съм убивал! И сега ми предявят нещо… Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрие в далечни страни, някъде да избягам.. Но аз дойдох тук. Дадох показания, всичко разказах…” .

Апартаментът му още не е подреден след обиска на полицията: „Всичко е разбито. Виждате ли? Просто те са влезли и.. са извършили някакви следствени действия”. Костин твърди, че ще остане в България, докато не изчисти името си.

Comments

comments