Нова сеч на гори край Разлог вдигна на крак служители на Югозападното държавно предприятие

Незаконна сеч на 50 иглолистни дървета край Разлог вдигна по тревога служители на Югозападното държавно предприятие и полицията. Бракониерите са извършвали дейността си в района на Катарино. На нарушителите са съставени констативни протоколи. Междувременно проверката на терен продължава.
Напомняме, че бракониерското присъствие в местността край Разлог и Банско продължава да бъде високо, въпреки че са въведени денонощни дежурства от ЮЗДП повече от година и половина и са съставени десетки актове. Не е тайна, че част от цеховете за преработка на дървесина използват и незаконно добити дърва. Общините Банско и Разлог се включиха в съвместни действия, обявявай война на нарушителите, които изсичат горите. Именно поради тази причина преди две седмици кметът на Банско Георги Икономов свика спешно работна среща.
Нощни дежурства в най-рисковите горски участъци пък дават горските служители, за да борят бракониерската сеч. Не спират проверките и в цеховете за дървообработване. Служителите в общинските звена „Обществен ред и сигурност“ пък съдействат на работата като наблюдават планините и съобщават за нередности.

Comments

comments