Нова рубрика:За неизпълнените обещания и празните думи

Изборите наесен наближават и отново очакваме грандиозни обещания за нещо ново, красиво и продуктивно.Отново ще има срещи с хората на които ще се правят планове,които след това няма да се изпълнят.Кандидат-кметове ще обикалят села и паланки, за да убедят хората да дадат гласа си за тях с обещания за един по-добър и по-малко труден живот.Благоевград също ще бъде разкъсан от предизборни игри и гръмки думи, в повечето случаи празни до болка думи.Не, не сме крайни, просто сме реалисти.Не, не искаме да заблуждаваме хората и да манипулираме общественото мнение, просто ще кажем истината и то подкрепена с факти.
През ноември миналата година кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов получи приза „Кмет на гражданите 2014“ , тогава той заяви:“Добрият кмет трябва не само да обещава, но и да изпълнява.“ Хубаво щеше да е , само да беше истина, ние събрахме някои от обещанията на д-р Камбитов и към всяко едно от тях, зададохме въпроси, които си задават и гражданите, а отговорите се надяваме кметът да ги даде до края на мандата си:

1.Модерен Експо център ще бъде изграден на мястото на бившия военен терен в Благоевград. Зоната ще се превърне в своеобразен бизнес парк, където свои бази ще открият български и чужди фирми, съобщиха от общината през 2012 година.
Въпрос 1: Какво се случи и къде е Експо центъра днес?

2.Дългогодишният проблем с бездомните кучета в Благоевград ще бъде разрешен до края на годината. Проектът за изграждане на приюта се намира в последна фаза, предстои да бъде осъществено самото строителство.
Вече има разрешение за строеж на сградата, която ще се помещава в базата на общинска фирма „Биострой” в село Мощанец. Въпрос на време е да започнат строително-монтажните дейности, след което ще се назначат специалисти на новооткритите работни места.
Приютът ще се простира на площ от 1327 кв.м., като от тях 384 кв. м ще бъдат застроени. На първо време броят на безстопанствените кучета в приюта ще бъде между 40 и 50. Тенденцията е той да бъде разширен и да достигне 100 места.Това беше през 2014 година.
Въпрос 2: Края на годината мина, вече вървим към средата на настоящата година,а приютът го няма.Защо?

3.Мечтата на много благоевградчани за нов храм е на път да се превърне в реалност. Община Благоевград започва изработване на нов проект за изграждане на нова църква в областния град, заяви кметът Атанас Камбитов. Градоначалникът каза, че за целта ще бъдат осигурени и необходимите средства.Това обещание дойде през 2012 година.
Въпрос 3: Къде е изграден храма, защото поне ние не знаем за него?

4.Първа копка на 15 септември и откриване на празника на града 24 май през 2015 година
Това са сроковете за изграждането на новия спортен комплекс в двора на 8-мо СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово” в Благоевград. Намеренията на общинското ръководство бяха обявени на пресконференция днес от кмета д-р Атанас Камбитов. Той изтъкна, че при благоприятно развитие на цялата процедура след около година градът ще има съвременно спортно съоръжение, разполагащо със закрит плувен басейн, многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и два големи тенис корта. Комплексът ще предлага на посетителите и паркинг за над 100 автомобила, съобщават от пресцентъра. Д-р Камбитов поясни, че финансирането за мегапроекта в размер на около 1 милион лева вече е осигурено.
Въпрос 4: 24 май 2015 година наближава, ще откриваме ли спортният център?

Това са няколко неизпълнени обещания,г-н Камбитов!
Преди да е започнала предизборната битка е хубаво хората да получат отговори, преди да им се поднесе новата порция обещания е добре да изчистим въпроса с неизпълнените стари.
А за останалите кметове и кандидат-кметове в областта ще уточним, няма да пренабрегнем никой, ще продължим рубриката и в нея място ще намери всеки, който нещо е обещал и нищо не е свършил!

Comments

comments