Нова романтика – Основна тенденция за пролет 2016

Модата на дългите поли и блузи до брадичката се завръща

spring

  Модата на идващата пролет е наситена с романтични образи и емоции, които се изразяват в поли с високи яки, уникални флорални щампи, дължина до пода и невероятни дипли. Главната героиня на тази модна тенденция е разбира се Скарлет О’Хара, която от Американският юг по време на Гражданската война сякаш с машина на времето се прехвърля на широките улици и червените килими в съвременните градове.

 

Това е един вид нов прочит на класическите образи на „Отнесени от вихъра“ и „Малка къща в прерията“, който няма как да не ви умилява. Дълго време в света на модата нямаше място за дългите пищни поли изпъстрени с цветчета, украсени с финтифлюшки и дантели, както и блузки с малки копчета, закопчани до брадичката, с приповдигнати ръкави и дантелени маншети. Въпреки очевидното силно влияние на историята, модната тенденция за пролет 2016 всъщност олицетворява една нова чувствителност и води съвременните момичета към съвсем ново разбиране за лукс. Сега тя вече се намира в изкусно създадените детайли и общото чувство за комфорт в сладки мечти.

 

Очарователни дами в дълги рокли с изключителни фини нюанси бяха пуснати на подиума от такива дизайнери и дизайнерски къщи като: Luisa Beccaria, Erin Fethertson, Etro, Temperley London, Emilia Wickstead и Erdem. Дори Ralph Lauren променя своите традиционни прави поли като добавя към тях изумителни гънки и плисета а също така увеличава и дължината им. Новата викторианска мода с определено американско влияние много хармонично сменя в предстоящият сезон леко остаралата вече тема, която гъмко се завърна – 70-те. След всичките тези велурени панталони и жилетки украсени с франжу плавно се преминава в нежно-розови дантелени рокли.

 

На лице е въпросът обаче – къде и с какво ще носим този шик, който напредва с пристигащата пролет? Този кино – образ идеално пасва за любителите на неделните разходки в парка на свеж въздух, а също така и на червеният килим едва ли ще пропуснат да се възползват от тази възможност. Подходящи са за носене с дълги леки шлифери, или есенно палтенце с широки ръкави. Използвайте везани чанти или чанти кошнички, а сламените шапки ще са чудесен завършек.

Източник: http://inisess-shop.com/

Comments

comments