Нова апликация за лицево разпознаване изчислява в проценти колко си привлекателен

Нова апликация за лицево разпознаване оценява в проценти мъжествеността на мачовците с просто качване в нея на портретна снимка, информира в. „Дейли мейл“.
Приложението се казва How-Dude.me и в свободен превод означава „Дали съм пич“. Апликацията преценява колко привлекателен е потребителят в проценти. За да бъде тестван софтуерът, в него бяха качени снимки на най-различни знаменитости.
Приложението изкара холивудския красавец Джордж Клуни 77- процентов пич. Звездата от момчешката банда Хари Стайлс – 66 точки от 100 възможни, докато футболистът Дейвид Бекъм се сдоби с 64 на сто. Принц Хари беше изпреварен от брат си Уилям, като двамата получиха съответно оценки 60 и 74 процента. Тествани бяха и политици. Лейбъристът Ед Милибанд изненадващо се оказа 94-процентов пич, изпреварвайки консерватора Дейвид Камерън с оценка 90 на сто. С едни от най-високите резултати се сдобиха рапърите Кание Уест и Джей Зи – 93 и 99 на сто.
Създателите на приложението твърдят, че то не се основава на научни алгоритми, а е предназначено предимно за забавление. Апликацията също така характеризира с няколко думи субекта, след като му даде оценката си в проценти.

Comments

comments