Нито в полицията, нито в училище са чували за благоевградския изнудвач с голи снимки

Абитуриент от Математическата гимназия в Благоевград рекетирал с голи снимки бившата си приятелка – ученичка от девети клас на езиковата гимназия, съобщи struma.com. Кирил П. снимал момичето, докато били гаджета, ала когато се разделили той започнал да я изнудва за пари, за да не пусне снимките в социалните мрежи, а също я заплашвал, че ще ги прати направо на родителите й.
Силно притеснена от заплахите девойката, която е от петричко село, му дала няколко пъти исканите суми, но при последното поискване отказала. Младежът се ядосал и изпратил на майка й снимка на момичето по халат, за да докаже, че съвсем не се шегува. Така тя била принудена да разкаже на родителите си за психическия тормоз. Според сайта, те подали жалби в полицията в Благоевград и София.
„При нас такава жалба няма постъпила“, категорични са обаче от ОД на МВР-Благоевград. Криминалистите казват, че не са рядкост подобни оплаквания от ученици, които си правят компрометиращи снимки и след това ги пускат в социалните мрежи или пък на мобилните телефони на приятели, за да се уязвят, но за този конкретен случай нямат информация.
„Прочетох това в един сайт и веднага започнах да проверявам дали наистина наш 12-окласник е замесен. Не установихме с колегите по никакъв начин да е достигала такава информация до нас, било от родители, било от ученици. Имаме две момчета с името Кирил, но другите им имена са различни. И двете момчета ги познавам много добре и съм категорична, че те такова нещо няма да направят“, коментира директорът на Природо-математическата гимназия Татяна Ядкова. Говорила е с колегите си дали те не са чули нещо такова от учениците, но и те останали изненадани. В сряда в училището били извикани завършващите, за да си сверят данните за дипломите и с тях също е говорено, но и децата не знаели за такова изнудване. „Чух се и с колежката директор на Езиковата гимназия Тина Попова. И до нея не е достигал дори и слух за подобно нещо. Обадихме се в полицията, но и оттам ни казаха, че нямат оплакване и също не знаят за такъв инцидент“, допълни Ядкова.
Тя допуска, че е възможно във връзка с приема след 7-и клас и ожесточената битка между училищата да се пускат такива слухове за възпитаници на двете елитни училища.

Comments

comments