Никола Минчев: Много хартия на едно място, ПП вероятно няма да предлага правителство на малцинството

Продължаваме промяната вероятно няма да предлага правителство на малцинството, ако получи втория мандат. Причината е, че едно от условията на ПП беше да не се връща хартиената бюлетина и смесеното гласуване на избори.

Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала за Изборния кодекс, ще преценим. Но при положение, че не се е сбъднало условието, няма да предлагаме правителство на малцинството, каза Никола Минчев, депутат от „Продължаваме промяната“ и зам.-председател на Народното събрание, по бТВ.

Не е това дневният ред на обществото. Законите по ПВУ, бюджет за 2023 г. – това са нещата, с които 48-омото Народно събрание би трябвало наистина да се занимава, а не с промени в изборното законодателство. Освен ако партиите, които ги прокарват, не се готвят за скорошни избори, каза той.

По думите на Минчев машините са се превърнали в скъпоструващи принтери.

МИР „Чужбина“ не отпадна, не отпадна Общественият съвет към ЦИК, но голямото завръщане на хартията се случи. Вече след гласуването с машина, тя ще отпечатва бюлетините, а те ще се броят ръчно. Тройна работа – гласуване с хартиена бюлетина, гласуване на машина, която отпечатва бюлетина, тоест броят се и двете, а накрая се и сумират. Много хартия на едно място от различен формат, която най-малкото ще доведе до добросъвестни грешки, а може и до злоупотреби, смята Никола Минчев.

Хартията ще бъде със защита, ЦИК ще реши каква, обясни той.

По думите му, за да си партнират с БСП, те трябва да се откажат от хартиената бюлетина.

По-скоро около ГЕРБ има мнозинство за съставяне на правителство, техните предложения минават най-лесно, каза още Минчев.

Comments

comments