Николай Шушков се върна на работа като митнически шеф в солунското пристанище

Бившият областен управител Николай Шушков, чието име упорито се спряга отново за губернатор в Пиринско, от няколко дни е на старата си работа, пише в. „Струма“. Той е началник на митнически департамент в солунското пристанище – Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА София“ ЕАД, което е взето на концесия. Офисът на Николай Шушков е в София, където вчера го завари новината, че досегашният областен управител на Благоевград Валери Сарандев е подал заявление да бъде освободен от поста.

Николай Шушков, който минава за „човека на президента Радев” в Пиринско, на този етап нито отрича, нито потвърди плъзналите слухове, че отново ще бъде назначен за областен управител. Кой ще бъде новият губернатор, ще стане ясно до няколко дни, в много по-експресен порядък след оставката на Валери Сарандев. Всички шансове клонят към Николай Шушков, който вчера заяви пред репортер на „Струма“:

„Непрекъснато ме спрягат. На този етап няма какво да коментирам. В момента съм на „новата стара работа“ към солунското пристанище.

Той е икономист по образование, а това, че през 2021 г. става шеф на митниците в солунското пристанище, е закономерен факт. Той беше директор на Митница Югозападна, както и заместник-кмет в екипа на Лазар Причкапов в периода 2002-2007 г. В периода 2009-2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005 г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. Преди 30 г. разкрива транспортна фирма за международни товарни превози, която в момента развива неговият син. Шушков е завършил висшето си образование в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. Сантиментът му към Украйна пролича веднага след като Русия започна военната операция. Тогава той успя да евакуира и спаси майки и деца от Украйна, като това беше първата група бежанци, приети в Благоевград, които намериха подслон в базата на ЮЗУ на Бачиново.

Comments

comments