Николай Чавеев от село Селище от месеци тормози възрастна жена,институциите безсилни

Семейство Янчовски от Благоевград – собственици на наследствен имот, който се намира в с. Селище, община Благоевград, граничещ с черквата и с бивш пансион към училището от месеци се опитват да разберат с Николай Чавеев без успех . В момента там живее майката на собственика на имота – Димка Стойчева Паскалева. От няколко години пансионът се обитава от Николай Чавеев, който по наши данни, дори не е собственик на мястото. От няколко месеца съжителството с този човек е изключително трудно, и дори опасно, тъй като непрекъснато отправя заплахи и се опитва да „налага свои закони“, като се разпорежда с общинска земя.
От известно време, Чавеев ограничава достъпа до имота на хората, като препречва пътя със строителни материали, гуми и селскостопанска техника, с цел да присвои и загради земя, която е общинска (според кадастрален план на Кадастъра). Този път съществува от повече от 25 години. При опит да разговарят с Чавеев за причината за тези деяния, той се нахвърля с юмруци и обиди. Сигнализиран е кмета на селото, но отговорът е „ …аз не мога да се справя с него, търсете други начини, цялото село е пропищяло…“ . Когато собствениците извикват и полиция на място, той се укрива. На 27.01.2014г., хората пускат жалба в полицията , но и това не довежда до резултат. Напротив, възрастната жена, която живее там е заплашена, че заради жалбата „ тепърва ще види, каквото не е видяла…“.
Няколко дни по-късно Чавеев взема решението да „прокара“ нов път от друго място за достъп до имота, който път обаче не може да се премине с лека кола. Всичкото това, устремен да присвои и загради незаконно общинската земя, на която е изграден пътя, и по който се преминава до сега. Всеки ден пренася и поставя нови заграждения на пътя, а от два дни вече е невъзможно да се премине по пътя към имота.
Месеци наред Янчовски се опитват по законен ред,с множество жалби до полиция,прокуратура и община Благоевград да се преборят със съседа си ,но без успех.Оказва се ,че хората и институциите са безсилни срещу Николай Чавеев, самонастанил се в чужд имот и раздаващ собствено правосъдие.Кой и защо му го позволява , предстои да разберем.
Очаквайте подробности по случая!!!

Comments

comments