Николай Йовев: Нападателят на Емилия Бузова от Видин се ползвал с привилегии в затвора и излиза предсрочно, без обетивна причина

Всички си спомняме Емилия Бузова, която се бореше няколко седмици за живота си след зверски побой за едно одеяло и 30 лева, но в последствие почина.През последните дни тя бе настанена в реанимацията на видинската болница, но без надежда за възстановяване.
Бившата преподавателка по акордеон беше получила убийствените удари заради едно одеало, няколко дребни електроуреда и 30 лв. Задържан за побоя и грабежа е 43-годишният Петър Петров от Белоградчик.
С нас се свърза Николай Йовев от организация Национална съпротива, който реши да сподели пред нашата камера факти, които научил за нападателя от свой познат, който се оказва , че е бил съкилийник в затвора на лицето Петър Петров-Хамбъра.
От разказа му става ясно, че лицето Петров е прекарал половината от живота си до сега в затвора, няколко пъти е осъждан за кражби. Всичките му присъди му „осигуряват“ 20 години общо, прекарани в затвора. Негов познат от там, обаче разказва, че Петров е имал много привилегии, които за останалите затворници са били недостъпни. Интересно е и, че е бил освободен предсрочно без да се обяви официално причината за това.
Така един рецидивист получил свободата си, напада за пореден път, но за разлика от обикновенните кражби, сега неговите действия доведоха до смъртта на една 94- годишна невинна жена.

Още от разказа на Николай Йовев ще чуете във видеото.

Comments

comments