Нидал Алгафари:Пак ще се купуват гласове, но за преференция

Залагаш на 10 души от различни партии, плащаш „предпочитание“ за тях и имаш лоби в НС, обяснява пиар експертът.

Приятели, наближава избора най-евтините от много време депутатски места в Народното събрание!

Вече няма да има битка в партиите кой да е на първо или второ място, а даден „бизнесмен“ да е въобще на място в листите! При поправката Манолова – преференциален вот – особено в малките избирателни райони, даже да си на последно място с много малко купени гласове изместваш първия.

Тоав е написал на страницата си във Фейсбук известният пиар експерт Нидал Алгафари. Той разяснява технологията, по която случаят „15/15” ще се мултиплицира многократно на предстоящите избори, но този път съвсем съзнателно, организирано и пресметливо. Припомняме, че на евровота младият и неизвестен Момчил Неков измести от водаческото място в листата на БСП лидера Сергей Станишев, тъй като беше събрал голям брой преференции, и стана евродепутат.

„Примерно, ако за партията са гласували 40 000 избирателя, то за да бъдеш избран ще са нужни в пъти по малко, за да си измежду 240 представители”, дава пример Алгафари. „А как партиите ще успеят да съберат и балансират народни представители, така че да имат специалисти в енергетиката, здравеопазването, просветата, националната сигурност и други? Вероятно за това не е мислено”, пита риторично той.

„И за да имаш парламентарно лоби е по-евтино сега. Залагаш на десет души от различни партии и префернциално купуваш избора им…. Нещо пак го направихме така, че да станем за посмешище и на доволно лежащото ми куче в къщи!”, заключава пиар експертът.

Comments

comments