Не спираме да потъпкваме законите, а се чудим защо държавата ни не е „нормална“!

Нарушаването на правилата се е превърнало в ежедневие за българина
На нагло потъпкване на Закона за движение по пътищата се натъкна репортер на „Благоевград Нюз“ късно снощи.
Непосредствено пред входа на елитен нощен клуб в Благоевград бяха паркирани три автомобила. Дотук добре – проблемът обаче идва от факта, че луксозните возила бяха старателно разположени от собствениците си, вероятно забавляващи се в клуба в късните часове на нощта, на забранена за паркиране улица без изход.
Изумлението ни не дойде толкова от този демонстративен жест на апатия към родните закони и конкретно Закона за движение по пътищата. Възмутени сме повече от това, че за времеви период от няколко минути покрай паркираните коли мина дежурна патрулка цели два пъти, ала реакция от страна на полицията нямаше.
И именно тук възниква въпросът „Защо?“ Защо колите стоят паркирани на забранено място, при все, че на двадесет метра от входа на клуба има паркоместа? Защо собствениците им смятат, че да притежаваш луксозен автомобил е равнозначно на това да нямаш отговорности на пътя? Защо полицията не реагира? Защо всички бездушно подминаваме подобен тип действия, свивайки безразлично рамене и въздъхвайки „Нищо няма да се промени“. И наистина няма да се промени. Не и докато всеки човек не промени индивидуалното си мислене, своите собствени действия. Защото, ако всеки от нас умее да контролира себе си, кому е нужно да има контролни органи?
14543618_1266099626746506_1558026080_n

Comments

comments