Не повдигнаха обвинение на съпругата на Цветан Василев

Съпругата на Цветан Василев – Антоанета, беше разпитана в продължение на почти 3 часа в Столичната следствена служба. Тя беше повикана от прокуратурата като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпругът й.

Пред журналисти адвокатът на Антоанета Менко Менков каза, че не са й повдигнати обвинения. Разпитът й се е водил основно около въпроса за имота на семейството в Швейцария. Половината от средствата, с които имотът е закупен, са лични – на Цветан Василев, а другата половина са изтеглени от швейцарска банка, информира БТА.

На следователите са представени всички необходими документи за придобиването на въпросния имот. Той струва 20 млн. швейцарски франка, информира агенция „Фокус“.

Във връзка с обвиненията срещу Василев за източването на КТБ, съпругата му се въздържа да коментира. Тя допълни, че мъжът й цели оздравяване на банката.

„Това източване е доста спорно, то е фарс, просто някой така е решил”, каза Василева във връзка с обвиненията. Тя отказа да коментира кой е организирал този фарс, но посочи, че парите все още са в банката.

Около одитния доклад на Българска народна банка, Антоанета Василева коментира, че става въпрос за тълкуване, което обслужва интересите на одиторите и това което са заяви предварително като очаквана информация и резултат, информира Дарик радио.

Comments

comments